Şule Yüksel Şenler Kültür ve Kitap Günleri

  • Anasayfa
  • Şule Yüksel Şenler Kültür ve Kitap Günleri

Onursal başkanımız Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin teşrifleriyle gerçekleşen “Şule Yüksel Şenler Kitap ve Kültür Günleri”nde Şule Yüksel Şenler Hanımefendinin edebi mirası anıldı.

Bu toprakların yetiştirdiği özge değerlerden biri olan Şule Yüksel Şenler Hanımefendinin özgürlük mücadelesinin yeni nesillere tanıtılması, aziz hatırasının yaşatılması ve doğum günü olması münasebetiyle 24-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen “Şule Yüksel Şenler Kitap ve Kültür Günleri”nde, Şenler’in inancı ve davası adına verdiği etkin mücadelesi gençlere ve toplumun bütün kesimlerine aktarılmaya çalışıldı.

Onursal başkanımız Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin teşrifleriyle gerçekleşen “Şule Yüksel Şenler Kitap ve Kültür Günleri”nde hanımefendiye Vakıf Başkanımız Leyla Şahin Usta, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve eşi Pervin Ersoy ve AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu eşlik etti.

Etkinlik alanlarını gezen hanımefendi, daha sonra Şenler’in en önemli eseri olan “Huzur Sokağı” romanından adını alan fuar alanındaki yayınevlerine ait standları tek tek ziyaret etti.

İlk olarak vakfımıza ait “Şule&Şule Yayınları” standını ziyaret eden hanımefendi, yazarımız Demet Tezcan tarafından kaleme alınan “Bir Çığır Öyküsü/Şule Yüksel Şenler” kitap kapağında Şenler’in gençlik yıllarına ait fotoğrafını görünce “Ben onu hep öyle hatırlıyorum.” ifadesini kullandı.

Gençlere ve toplumun bütün kesimlerine yönelik eğitimler, atölyeler, seminerler, sergiler ve konferanslar organize edilen etkinlikte yayınevleri tarafından açılan stantlarla kitapseverlere geniş bir kitap yelpazesi sunuldu.

Dört gün boyunca süren etkinlikte, kitap tanıtımları ve imza günlerinde Bahadır Yenişehirlioğlu, Nurullah Genç, Hayati İnanç ve Dursun Ali Tökel’in yanı sıra birbirinden değerli yazarlar okuyucularıyla buluştu ve atölye çalışmaları düzenlendi.

Çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlikler, atölyeler, müzikaller ve sinema geceleri gerçekleştirildi.

“Şule Yüksel Şenler Kitap ve Kültür Günleri” edebiyatın ve kültürün keyfini çıkaran herkes için unutulmaz bir deneyim oldu.